06-06-2008, 02:56
|
#21 | | Anadolu KARTALI
Giriş Tarihi: Feb 2007
Spor Toto derecesi: | Es-Es'te Çalımbay dönemi
Süper Lig'in yeni takımlarından Eskişehirspor, teknik direktör Rıza Çalımbay ile anlaştı. Kulüp Başkanı Halil Ünal, Çalımbay ile birlikte güçlü bir kadro oluşturacaklarını söyledi. Daha önce Eskişehirspor ile prensipte anlaşmaya varan teknik direktör Rıza Çalımbay, yapılan kongrede Halil Ünal'ın kulüp başkanı olmasının ardından yeniden Eskişehir'e geldi. Halil Ünal başkanlığındaki 10 kişilik transfer komitesi üyeleri ile masaya oturan Rıza Çalımbay yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından kırmızı siyahlı takımla anlaşmaya vardı. Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın Kulüp Başkanı Halil Ünal ve transfer komitesi üyeleri ile Eskişehirspor'un Süper Lig'de ilk 5 takım arasına girmek için güçlü bir kadro oluşturulması konularını görüştüğü belirtildi. Transfer edilecek futbolcuların isimlerinin de konuşulduğu görüşmede Çalımbay'ın Eskişehirspor'la bir yıl için anlaştığı kaydedildi. Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, teknik direktörlük sorununu Rıza Çalımbay ile çözdüklerini, sırada futbolcu transferlerinin olduğunu söyledi. Ünal, teknik direktör Çalımbay'ın istekleri doğrultusunda transfer görüşmelerine başlanılacağını ifade ederek, "Güçlü ve hedefi olan bir takım oluşturacağız. Rıza Çalımbay'la anlaşma sağlandığı için camia olarak çok mutluyuz" diye konuştu. Kırmızı siyahlı takımın yeni teknik patronu Rıza Çalımbay da, Eskişehirspor'un büyük bir taraftar kitlesine sahip olduğunu belirtti. Çalımbay, ligin üst sıralarını zorlayacak bir takım oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. DHA |
| |
06-06-2008, 23:10
|
#22 | | Anadolu KARTALI
Spor Toto derecesi: | OFTAŞ'tan savunmaya takviye Gençlerbirliği Oftaşspor, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor'da forma giyen savunma oyuncusu Mehmet Uslu ile ön protokol imzaladı. İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre Giray Kaçar'ı Trabzonspor'a, İlhan Eker'i ise Gençlerbirliği'ne veren Gençlerbirliği Oftaşspor, savunmasına ilk takviyeyi yaptı.
Kırmızı-siyahlı kulübün, Sakaryaspor'da forma giyen 20 yaşındaki savunma oyuncusu Mehmet Uslu ile ön protokol imzaladığı öğrenildi. Bu sezon 1 de gol atan savunma oyuncusuyla kısa bir süre içinde basın önünde resmi sözleşmenin imzalanacağı ifade edildi. İHA |
| |
07-06-2008, 16:36
|
#23 | | Anadolu KARTALI
Spor Toto derecesi: | Yusuf Şimşek Bursa'da
Bursaspor, Denizlispor'un tecrübeli futbolcusu Yusuf Şimşek ile 2 artı 1 yıllığına anlaştı.
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın Muğla'nın Marmaris ilçesindeki otelinde yapılan görüşme anlaşmayla sonuçlandı. Yusuf'un da hazır bulunduğu görüşmede, taraflar her konuda anlaşmaya varıldığı bildirdi. Transferle ilgili ilk açıklamasını AA muhabirine yapan Yusuf, daha önce de Bursaspor'dan transfer teklifi aldığını anımsatarak, ''Bu kez anlaşmaya vardık. Bu transfer her iki taraf için de hayırlı olsun'' dedi. Yusuf, kendisine güvendiğini dile getirerek, şunları söyledi: ''Bursaspor'da futbol oynamak benim için şeref. Beni yeşil-beyazlı takıma kazandıranlara teşekkür ediyorum. Bursaspor'u layık olduğu yere getireceğimize inanıyorum. Ben Yusuf Şimşek olarak neler yapabileceğimi biliyorum ve bunu Bursasporlu taraftarlara göstereceğim. Takım olarak önümüzdeki sezon çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. 2 artı 1 yıllığına Bursaspor'a 'evet' dedim. Bu transfer iki taraf için de hayırlı olsun.'' Prensipte anlaşmaya varılan Yusuf'un önümüzdeki günlerde Bursa'ya gelerek resmi sözleşmeyi imzalayacağı belirtildi. |
| |
07-06-2008, 16:37
|
#24 | | Anadolu KARTALI
Spor Toto derecesi: | Mehmet Yozgatlı G.Antep'te
Gaziantepspor, dış transferde atağa kalkarak, Konyaspor'dan orta alan oyuncusu Erman Özgür'ün ardından Beşiktaş'tan Mehmet Yozgatlı ile de anlaştı. Kırmızı-siyahlı yöneticiler, Mehmet Yozgatlı ile bir araya gelerek prensipte anlaşmaya vardı. Bu futbolcunun gelecek hafta içinde Gaziantep'e gelerek resmi sözleşmeyi imzalayacağı ifade edildi.
Bugüne kadar Murat Şahin, Mustafa Cevahir, Hakan Bayraktar ve Erman Özgür'e imza attıran yöneticiler, Mehmet Yozgatlı'nın transferindeki tüm pürüzlerin giderildiğini, işin yalnızca imzaya kaldığını belirttiler. Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon çok iyi bir kadro kuracaklarını ifade ederek, ''Transfer çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Teknik direktörümüz Nurullah Sağlam'ın istekleri doğrultusunda çalışmalar dört bir koldan devam ediyor. Sokağa atılacak paramız yok. İyi bir kadro kurmak için çok sıkı bir çalışma yürütüyoruz. Yurt dışında kadromuza almak istediğimiz çok kaliteli 3 oyuncu var. Bunlara resmi teklifleri ilettik. Yanıt bekliyoruz'' diye konuştu. Gaziantepspor, İvan De Souaza için de harekete geçti. Shaktar Doneks takımından kiralık olarak alınan İvan De Souaza'nın performansından memnun kalan teknik heyet ve yönetim, bu oyuncunun bonservisini almaya çalışıyor. Bu arada, Brezilya ve Portekiz birinci liglerinde oynayan 3 futbolcu ile görüşmelerin sürdüğü, bu futbolcular ve kulüplerine teklif mektuplarının sunulduğu, yanıt beklendiği öğrenildi. Kulüp yetkilileri, bu futbolculardan en az ikisini transfer etmek istediklerini, oyuncuların kendilerini ispatlamış, çok kaliteli olduklarını bildirdiler. Gaziantepspor yönetim kurulunun, futbolculara 9 Haziranda toplu imza töreni ile şov yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Nurullah Sağlam'ın gözdelerinden olan İlhan ile ilgili görüşmelerin sürdüğü de belirtildi. |
| |
07-06-2008, 16:38
|
#25 | | Anadolu KARTALI
Spor Toto derecesi: | Okan Buruk İstanbul Bld.'de
Galatasaray'ın tecrübeli futbolcularından Okan Buruk, Turkcell Süper Lig ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la 1 yıllığına anlaşmaya vardı.Sarı-kırmızılı ekibin UEFA Kupası'nı kazandığı kadroda da yer alan tecrübeli orta saha oyuncusu Okan Buruk, yuvadan ayrıldı. Bu sezon Galatasaray'da en az süreyle forma şansı bulan oyuncu olarak dikkat çeken 35 yaşındaki Okan, yine Galatasaray'ın eski yıldızlarından Arif Erdem'in çalıştırdığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la anlaştı. Okan Buruk'un İstanbul ekibiyle 1 yıllığına anlaşmaya vardığı ve resmi imzanın önümüzdeki günlerde atılacağı bildirildi. Galatasaray'ın 4 yıl üst üste şampiyon olduğu ve UEFA Kupası'nı kazandığı efsane kadrosunda da yer alan Okan Buruk, 10 yıl Galatasaray forması giydikten sonra 2001 sezonu sonlarına doğru Emre Belözoğlu'yla birlikte Inter'e transfer olmuş ancak 3 sezon boyunca istenen performansı sergileyemeyince, 2004-2005 sezonu başında Beşiktaş'a transfer olmuştu. Okan, uzun süren tartışmalara karşın 11 Temmuz 2006 tarihinde boş mukaveleye imza atarak eski kulübü Galatasaray'a geri dönmüştü. İHA |
| |
08-06-2008, 17:42
|
#26 | | Anadolu KARTALI
Spor Toto derecesi: | OFTAŞ'a Fildişili golcü
Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Fildişi Sahilleri'nden golcü oyuncu François Zoko ile 10 Haziran Salı günü ön protokol imzalayacak. Belçika Birinci Lig takımlarından Mons'ta forma giyen futbolcuyla salı günü 1 yılı opsiyonlu, 3 yıllık sözleşme imzalanacak. Daha önce Fransıs ekiplerinden Laval ve Nancy'de oynayan 25 yaşında ve 1.82 cm boyundaki Zoko, ülkesinin 20 ve 23 yaş altı milli takımlarında da forma giydi. Transferle ilgili olarak AA muhabirine konuşan kulüp menajeri Tamer Lemi Özbay da Zoko ile aralarında ufak pürüzler kaldığını belirterek, ''Salı günü Ankara'ya gelecek ve ön protokol imzalayacağız. Zoko, 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşmeye imza atacak'' dedi. AA |
| |
08-06-2008, 17:43
|
#27 | | Anadolu KARTALI
Spor Toto derecesi: | G.Birliği Oftaş Zoko ile anlaştı
Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren Gençlerbirliği Oftaşspor, Belçika 1. Ligi ekiplerinden Mons'ta forma giyen Fildişi Sahilleri vatandaşı François Zoko ile anlaşmaya vardı. Gençlerbirliği Genel Menajeri Tamer Lemi Özbay, yaptığı açıklamada, Mons takımında forma giyen golcü oyuncu François Zoko ile prensip anlaşmasına vardıklarını söyledi. Zoko'nun Salı günü Ankara'ya geleceğini belirten Özbay, bu transferde Mons kulübüyle ufak bazı problemlerin kaldığını ve bunların aşılması durumunda resmi imzaların atılacağını bildirdi. 25 yaşındaki Zoko, bu sezon 32 maçta 8 gol attı. Zoko, Mons takımından önce Fransa'da Nancy ve Laval formaları giymişti. Öte yandan daha önce savunma oyuncusu İlhan Eker'i Gençlerbirliği'ne veren Gençlerbirliği Oftaşspor, bu kulüpten Ganalı Muhammed Adamu'yu renklerine bağladı. Gençlerbirliği Oftaşspor'un geçen sezon kiralık olarak forma giyen Brezilyalı oyuncular Sandro ve Tozo'nun da önümüzdeki sezon kiralık olarak forma giymesi için Gençlerbirliği ile anlaşmaya vardığı ifade edildi. Başkent temsilcisi, geçen sezonu ülkesinde kiralık olarak geçiren 23 yaşındaki Sırp golcü Aleksandar Jevtic için ise kulüp arıyor. İHA |
| |
10-06-2008, 13:32
|
#28 | | Moderator
Spor Toto derecesi: | Trabzonspor'da 4 imza
Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, 4 oyuncuyla sözleşme imzaladı.
Bordo-mavililer, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Akçaabat Sebatspor’dan Necdet Kaba ile 5, Zafer Aydoğdu ile 3, Arsinspor’dan Mustafa Yumlu ve Selçuk Yıldırım ile de 5’er yıllık sözleşme yaptılar.
İmza töreninde konuşan kulüp basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Levent Erkuloğlu, yönetim kurulu olarak göreve geldikleri günden bu yana teknik heyet ile diyalog halinde takımı yeniden yapılandırma sürecine girdiklerini ve bir dizi transfer gerçekleştirdiklerini belirtti.
Transferleri yaparken Trabzonspor’u kısa sürede zirveye taşıyacak oyuncular ile genç oyuncuları kadroya dahil etmeyi amaçladıklarını ifade eden Erkuloğlu, şunları söyledi:
"Bu hedeflerden ikincisine yönelik olarak 4 genç oyuncumuzu kadroya dahil ediyoruz. Bu gençlerimizin, geçmiş göz önüne alındığında ne büyük önem taşıdıkları ortadadır. Unutulmamalıdır ki Trabzonspor, geçmişte çevre illerden aldığı futbolcularla büyük başarılara imza atmıştır. Bu arkadaşlarımızın da uzun yıllar Türk futboluna büyük hizmetler edeceklerine Trabzonsporumuzu başarıyla temsil edeceklerine ve büyük başarılara imza atacaklarına inanıyoruz. Bu transferlerin camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz."
Erkuloğlu, pilot takım kurma düşüncelerinin olduğunu ve bu doğrultuda birçok genç oyuncuyu daha kadrolarına dahil etmeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi. |
| |
13-06-2008, 15:16
|
#29 | | Moderator
Spor Toto derecesi: | Ankaragücü, Yusuf Soysal ve Tolga Doğantez ile sözleşme imzaladı
Transfer çalışmalarını sürdüren Ankaragücü, dış transferde Kayseri Erciyesspor’dan kaleci Yusuf Soysal ve iç transferde savunma oyuncusu Tolga Doğantez ile sözleşme imzaladı.
Cemal Aydın Spor Kompleksi’nde düzenlenen ve yöneticiler Serdar Özersin, Serhat Arıkan ile Mehmet Narin’in hazır bulunduğu imza töreninde Yusuf Soysal, 1 yılı opsiyonlu 3 yıllığına ve Tolga Doğantez 1 yıllığına kendilerini sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imzayı attı.
İmza töreninde bir konuşma yapan Serdar Özersin, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, iki transferin de taraflara hayırlı olmasını diledi.
26 yaşındaki file bekçisi Yusuf Soysal, Ankaragücü’ne geldiği için mutlu olduğunu ifade ederek, "Türkiye’nin en köklü ve güçlü kulüplerinden birisine geldim, transferimde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim. Kayseri Erciyesspor’da geçtiğimiz sezon çok iyi bir çıkış yakalamıştım. Bu çıkışımı Ankaragücü’nde de devam ettirerek, iyi yerlere gelmek istiyorum" diye konuştu.
Ankaragücü ile olan sözleşmesini 1 yıl daha uzatan tecrübeli savunma oyuncusu Tolga Doğantez ise futbolu sarı-lacivertli kulüpte bırakmak istediğini belirterek, "Daha önceki yıllarda da Ankaragücü forması giymiştim. Geçtiğimiz sezon devre arasında yeniden buraya geldiğimde, yönetim, teknik ekip ve futbolcular arasında çok iyi bir bütünlük vardı. Geçtiğimiz sezon 2. yarıda ligin en iyi takımlarından birisiydik. Yönetimimiz bu bütünlüğü devam ettirmeye çalışıyor. Burada çok mutlu ve huzurluyum. Bu da futboluma yansıyor. Futbolu Ankaragücü’nde bırakmak istiyorum. Taraftarlarımızı arkamıza alarak, ses getirecek bir takım olacağımıza ve üst sıralara oynayacağımızı düşünüyorum" dedi. |
| |
13-06-2008, 15:17
|
#30 | | Moderator
Spor Toto derecesi: | Kayserispor, gurbetçi Muslu Nalbatoğlu'nu transfer etti...
Kayserispor, Hollanda’nın NEC Nijmegen takımında futbol oynayan gurbetçi defans oyuncusu Muslu Nalbantoğlu’nu renklerine kattı.
Kulüp Genel Menajeri Süleyman Hurma, Asbaşkan Şaban Miraboğlu ve Muslu Nalbantoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, en iyi kadroyu kurabilmek için transfer çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Ümit Milli Takım’da da oynayan Muslu’yu transfer etmekten son derece mutlu olduklarını belirten Hurma, Muslu’nun Kayserispor’da da başarılı futboluyla A milli takıma yükseleceğini söyledi.
Daha önce anlaştıkları futbolcularla resmi sözleşmeleri imzalamaya başladıklarını hatırlatan Hurma, en iyi kadroyu kurabilmek için transfer çalışmalarını sürdürdüklerini, daha önce açıkladıkları iki Arjantinli futbolcu için de görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.
Mehmet Topuz’un bazı takımlara transfer olacağı yönünde haberler çıktığını hatırlatan Hurma, şunları söyledi:
"Mehmet Topuz ile sözleşmemizi 2010’a kadar uzatmıştık. Futbolcumuz, büyük Avrupa takımlarından teklif gelmesi durumunda
değerlendirebileceğini, aksi halde Kayserispor’da kalmak istediğini söyledi. Bazı haberlerde yer aldığı gibi Beşiktaş’tan oyuncumuz için teklif gelmedi. Hiçbir oyuncumuzu para için satmayacağız. Bunun kamuoyunda iyi bilinmesini istiyoruz."
3 yılık sözleşme imzalayan Muslu Nalbantoğlu da, Kayserispor gibi hedefleri olan bir takımın formasını giyecek olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. |
| | |
Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir) | | | | Konu Araçları | | | | Mod Seç | Linear Mode |
Gönderme Kuralları
| You may not post new threads You may not post replies You may not post attachments You may not edit your posts HTML kodu Kapalı | | | Saat 12:41. |