22-06-2008, 16:32
|
#1 | | Ağır Abi
Giriş Tarihi: Feb 2007
Spor Toto derecesi: | milli takımda son durum...22.06.2008.. İşte sakatların son durumu
A.A 22 Haziran 2008
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın çeyrek finalinde Hırvatistan'ı penaltı atışları sonrasında eleyen (A) Milli Takım'nda, golcü oyuncu Nihat Kahveci sakatlığı yüzünden bugün kamptan ayrıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Nihat Kahveci'nin dün ve bugün yapılan muayenelerinde, ileri tetkik ve konsültasyonları neticesinde sağ uyluk ön grup adalelerinden birinin üst yapışma bölgesinde zorlanmaya bağlı 3. derece rüptür (yırtık) tespit edildiği ve tendon bütünlüğünün tamamen ortadan kalktığının anlaşıldığı belirtildi.
Nihat'ın durumuyla ilgili olarak kulübü Villareal'in sağlık heyetine gerekli bilgi ve dokümanların iletildiği ifade edilen açıklamada, söz konusu sakatlığı sebebiyle cerrahi müdahale dahil tüm tedavilerini ve rehabilitasyon sürecini İspanya'da gerçekleştirecek milli futbolcunun, bugün takım arkadaşlarıyla vedalaştığı ve başarı dileklerini sunarak, öğleden sonra kamptan ayrıldığı bildirildi.
Sol diz iç yan bağlarındaki problem nedeniyle tedavisi süren Servet Çetin'in de yarı finalde Almanya ile oynanacak maçta forma giymesinin çok düşük bir ihtimal olduğu ifade edildi.
Milli takım sağlık ekibi tarafından diğer sakat oyuncularla ilgili de şu bilgiler verildi:
Emre Belözoğlu: Salondaki çalışmalarını sürdüren futbolcu bugün akşam idmanında sağlık ekibi denetiminde saha çalışmasına çıkacak.
Tümer Metin: Kasık ağrısı problemiyle tedavi gören oyuncunun saha antrenmanlarına sağlık ekibi denetiminde devam edilecek.
Emre Güngör: Turnuvayı kapatan futbolcunun tedavisine sabah-akşam çift seans olarak devam ediliyor.
Açıklamanın son bölümünde ise Hırvatistan maçında küçük sağlık problemleri yaşayan Mehmet Topal, Rüştü Reçber, Semih Şentürk, Gökdeniz Karadeniz'in tedavilerinin sürdüğü ve şu an itibariyle oynamalarına engel bir durumun görülmediği belirtildi. |
| |
22-06-2008, 21:22
|
#2 | | Moderator
Spor Toto derecesi: | TERİM’DEN, UEFA’YA İLGİNÇ SORU-
Teknik direktör Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibin Almanya maçı öncesinde kart cezaları ve sakatlıklar nedeniyle zor durumda olduğuna ilişkin soruyu, "UEFA’ya aciliyet durumunda üçüncü kaleciyi orta alanda oynatıp, oynatamayacağımı sordum. Şaka olsun diye sordum, ama kısmen gerçeklik payı da var. Tolga’nın ayaklarına hakimiyeti kötü. Ama sahaya çıkaracak bir ilk 11 bulacağım" şeklinde yanıtladı.
"Almanya karşılaşması çok özel bir maç" diyen Terim, "Türkiye açısından bir derbi. Yarı ölmüş vaziyetteki bir 11 ile de olsa pekala kazanabiliriz. Zira neticeyi, yürek koyarak oynama belirleyecek" dedi. Terim, Arda’nın oynayamayacak olmasının hatırlatılması üzerine de "Gördünüz değil mi? Ne büyük bir oyuncu. Niteliksel ve niceliksel açıdan mükemmel olan Tuncay’ın da kart cezalı olmasına üzüldüm. Ama Brezilya kökenli oyuncumuz Aurelio sahaya dönecek" değerlendirmesini yaptı. |
| |
22-06-2008, 22:34
|
#3 | | Administrator
Spor Toto derecesi: | Sahaya çıkacak 11 aslan yürekli futbolcumuz gerekeni yapacaktır. Almanyayı da eli boş göndereceğiz inşallah.
__________________  |
| |
24-06-2008, 14:20
|
#4 | | Anadolu KARTALI
Spor Toto derecesi: | YARI FİNALE İSVİÇRELİ HAKEM
Çarşamba günü Almanya ile oynanacak yarı final maçında ise Türkiye'yi ayrı bir şok bekliyor. Çünkü maçı gruptaki rakibimiz ev sahibi İsviçre vatandaşı Massimo Busacca yönetecek. Türkiye'nin futbol konusunda uzun süredir gerilim yaşadığı bir ülkeden hakemin böyle kritik bir maçta görevlendirilmesi gözleri UEFA'ya çevirdi. Busacca, 4 Mart'taki Sevilla- Fenerbahçe maçını da yönetmişti. Busacca'nın uzatmaları eksik oynatması başta olmak üzere birçok kararı eleştirilmişti., Rüştü savaşa hazır"
A Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde yarı finale çıkmasına büyük ilgi gösteren İtalyan basını, bugünde sayfalarına milli takımla ilgili haberleri taşıdılar.Türkiye'nin Almanya'yla oynayacağı yarı final karşılaşması öncesi ilginç haberleri ve Fatih Terim röportajlarıyla dikkat çeken İtalyan gazeteleri bugünkü haberlerinde de milli takımın son durumuyla ilgili bilgiler verdiler. La Gazetta dello Sport "Rüştü Savaşa Hazır" başlığıyla okurlarına seslenerek, Volkan'ın cezalı olması nedeniyle, kaleyi yine Rüştü'nün koruyacağını ve tecrübeli file bekçisinin Hırvatistan maçında kilit isimlerden biri olduğunu ve kurtardığı penaltı atışıyla takımının turu geçmesini sağladığını aktardı. Gazete, A Milli Takımın yarın en tarihinin en önemli sınavlarından birine çıktığını da belirtirken, takımdaki cezalı ve sakat oyuncuların çokluğunun Fatih Terim'i sıkıntıya soktuğu ancak Terim'in bunlara da bir çözüm bulacağını yazdı. "Terim mutlaka bir formül bulacaktır" denilen yazıda, A Milli Takımın yeni bir başarıya daha imza atığ herkesi hayretler içerisinde bırakabileceği ifade edildi ve "Unutulmamalı ki, Türkiye 2002 Dünya Kupası'nda ilk 3'teydi" sözleri kullanıldı.
Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün Türkiye maçıyla ilgili açıklamalarını da sayfalarına taşıyan gazete, Löw'ün, "Bu maç benim için başka bir anlam taşıyor. Çünkü Türkiye'de güzel anılarım var. Ancak şimdi bu maçta final oynamayı hak etmek gerekiyor. Türkiye bende çok iyi izlenimler bıraktı. Türkler hem mesleki hem de insani yönde çok iyi insanlar. Misafirperver ve hırslı yapılar var ancak bütün bu güzel deneyim Türkiye'de bana Çarşamba günkü gibi bir başarı vermedi. Bu nedenle onları yenerek final oynamak istiyorum" cümlelerine yer verildi.
Bu arada, İtalyan iddia şirketleri Almanya-Türkiye maçında Almanya'yı favori gösterirken, yapılan yorumlarda Türkiye'nin sürpriz yapmasının küçümsenmemesi gerektiği belirtiliyor. Kaynak : İHA |
| |
24-06-2008, 14:25
|
#5 | | Anadolu KARTALI
Spor Toto derecesi: | "Cesuruz, korkmuyoruz"
23.06.2008 20:20 İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Milli Takımımız, Almanya ile 25 Haziran çarşamba günü tarihi bir maça çıkacak.Bu tarihi sınav öncesi Milli Takım futbolcuları Semih Şentürk ve Gökhan Zan basın mensuplarının sorunlarını yanıtladı. Almanya karşısında savunma kurgusunda kritik bir rol üstlenecek olan Gökhan Zan "Cesuruz, korkmuyoruz" dedi. HER FUTBOLCU 11'DE BAŞLAMAK İSTER
Hırvatistan maçının kahramanlarından olan Semih Şentürk, "Almanya maçı çok zor geçecek. Almaya iyi bir takım, biz de iyi bir takımız. İnşallah hocamızın verdiği taktikler doğrultusunda bu maçı da kazanmayı bileceğiz. İlk 11'de oynadığım zamanlarda da gol attım ama sonradan girdiğim önemli maçlarda kritik goller attığım için daha başarılı olduğumu söylüyorlar. Her futbolcu 11' de başlamak ister ve böyle hazırlanıyorum. Tabi bu hocamızıın kararı, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Çek maçının ilk yarısında takım olarak kötüydük ve bende kötüydüm, hocamız ikinci yarının başında beni kenara aldı. Ben hep aynı mücadeleyi göstermeye çalışıyorum." dedi. "ALMANYA BİZİ EKSTRA MOTİVE EDİYOR"
Almanya maçının oldukça zor geçeceğini ve bunun bilincide olduklarını söyleyen Semih Şentürk "Portekiz ile oynadığmız maçta onlar favoriydi ve onlar kazandı. Türkiye'nin adını yarı finale yazdırmak bizi mutlu etti, Almanya'nın favori gösterilmesi bizi ekstra motive ediyor. Hiç bir futbolcu arkadaşım Almanya'dan korkmuyor. Sahada olmak, yedek kulübesinden daha zor. Tabiki sakatlıkların olması bizim için üzücü ama kalan oyuncular gereken mücadeleyi gösterecektir. Tabii bu hocamızın kendi düşüncesi, oyuncuları nerede oynatacağını kendisi bilir. Şu ana kadar konuşulan bir şey olmadı. Almanya iyi bir takım, Bayer Münih'te oynayan beş oyuncuları var." ifadelerini kullandı. "ELENDİK DEDİM AMA..."
Hırvatistan maçı hakkında görüşlerini dile getiren Semih Şentürk " Samimi olmak gerekirse, 119. dakikada golü yediğimiz zaman maçın bittiğini ve elendiğimizi düşündüm. Ama santra yaptıktan ve hocamızın ileriye oyanyın talimatını gördükten sonra her şeyin olacağına inandım. Bu tamamen Allah'ın takdiri, top önüme düştüğünde Tanrısal bir güçle vurdum ve gol oldu. Finalde İspanya'yı rakibimiz olmasını isterim." dedi. "EN İYİ FATİH TERİM"
Fatih Terim'in inanılmaz bir taktisyen olduğunu ifade eden Semih Şentürk "Fatih Hocamız, 23 oyuncuyla da aynı şekilde futbol dışında da ilgileniyor. O'nun verdiği moralle, çok iyi işler yapabiliyorsunuz. Her zaman yanıma gelir ve kendin gibi oyna, sen yetenekli bir oyuncusun, her zaman arkandayım sözleri beni motive etmiştir. Hem taktik ve hem motive etmesi yönünden benim çalıştığım en iyi hoca diyebilirim." dedi. "ALMANYA MAÇINDA DAHA RAHAT OLACAĞIZ"
Hırvatistan'ı yenerek EURO 2008'de yarı finale kalmalarının inanılmaz bir mutluluk olduğunu belirten Semih Şentürk "Şu an yarı finale çıkmak ve ülkemizi burada temsil etmek hepimizi gururlandırdı. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan Türkleri sevindirmek bizi gururlandırıyor. Malzemecisinden masörüne herkes mutlu, hepimiz başarının farkındayız. Yarı final oynamak, 2000'deki çeyrek finalden sonra hepimizi rahatlattı. Almanya maçında daha rahat oynayacağız, güvenimiz yerine geldi. Almanya'nın da bizden korktuğunu düşünüyorum, sonuçta tek maç ve kazanan finale gidecek." dedi.
" CESURUZ, KORKMUYORUZ"
Almanya maçında savunma kurgusunda büyük bir rol üstlenecek olan Gökhan Zan ise "Bildiğiniz gibi elemelerden bu yana çok zor bir gruptan çıktık. Çok üst düzey takımlar arasına girdik, ilk hedefimiz gruptan çıkabilmekti, bunu başardık. Ama yalnızca bu başarıyla yetinmemeliyiz. Almanya çok üst düzey bir takım, rakibe saygımız var ama biz de sakatı ve cezalısıyla sahaya 11 kişi çıkacağız. Cesuruz ve maçı bekliyoruz, kimseden korkumuz yok. İnşallah bu coşkuyu sürdürmek istiyoruz, tüm arkadaşlarımızın elinden gelenin en iyisini yapacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu. "BİZİM NE YAPACAĞIMIZ ÖNEMLİ"
Almanya'nın favori gösterilmesinin oldukça normal olduğunu ancak bu olayın kendilerini motive ettiğini belirten Gökhan Zan "Almanya'nın favori gösterilmesi çok normal, her organizasyonda başarılar elde ediyorlar. Ama onların favori göterilmesi bizi motive ediyor. Onlardan çok bizim ne yapacağımız önemli. İyi konsantre olduğumuz zaman başarılı oluruz. Her maçta son dakikaya kadar elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. "FİNALEKALIRSAK 11 KİŞİYİ BULAMAYIZ"
Milli futbolcumuz Hamih Altıntop'un Almanya maçına ekstra bir motive ile hazırlandığını dile getiren Gökhan Zan "Hamit arkadaşımız çok büyük bir kulüpte oynuyor ve bu maçı heyecanla bekliyor diye düşünüyorum. Sanıyorum 13 kişi kaldık, herhalde bu turu da geçersek sahaya çıkacak 11 kişi bulamayacağız. Oynayan ya da oynamayan hepimiz bu maça hazırız, hocamız kime görev verirse o Ay-Yıldızlı forma altında herkes üzerine düşeni yapacaktır." dedi. "BU BAŞARI YETERLİ DEĞİL"
EURO 2008'de olmalarının büyük bir başarı olduğunu ifade eden Gökhan Zan "Türk Milleti'ni böyle sevince boğmak bizim için onur verici. İki yıl gibi kısa bir süre içinde bu genç ekibin buralara gelmesi büyük başarı. Ama bu başarı yeterli olmamalı. Üzerimizde bir stres vardı ve bu stresi artık attık. Bu rahatlığın bize olumlu bir şekilde yansıyacağını düşünüyorum. Formamıza yarı finalde layık olacağız, bu sevinci halkımıza yaşattığmız için çok mutluyuz." şeklinde konuştu. Kaynak : Sporx.com  |
| |
25-06-2008, 11:47
|
#6 | | Anadolu KARTALI
Spor Toto derecesi: | 'Mucize diyenlere gülüyorum' A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, yarı finale kadar inanç ve azimle geldiklerini belirterek, "Almanya karşısında da terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz" dedi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye'nin tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final oynadığını ancak kendisi için hedeflerin bitmeyeceğini söyledi. Terim, düzenlediği basın toplantısında, Almanya'dan çekinmediklerini ifade ederek, ''Ne ben, ne de oyuncularım bulunduğumuz noktayı yeterli görmüyoruz. Turnuva başında benim oyuncularımı dünya pek az tanımıyor demiştim. Şimdi kendimizi yeterince tanıttık. Bugün terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'' diye konuştu. Futbolda mucize diye bir şey tanımadığını dile getiren Terim, ''Mucize ve şans diyenlere gülüyorum. Einstein, 'her şeyi mucize olarak görüp yaşayanlar ve hiçbir şeyin mucize eseri olmayacağına inananlar' diye iki gruba ayırıyor insanları. Ben ikincisine inananlardanım. İnançlı, azimli bir takım yarattık. Bizim futbolun dışında hayata dair verdiğimiz mesajlar da var. Kavgası, gürültüsü çok olan bir ülkeden geliyoruz. Ancak bizim buradaki başarımız Gazze'den Irak'a kadar birçok insanı aynı bayrak altında sevinmek üzere sokaklara döktü. Milyonlarca insana dertlerini geçici bir süre unutturduğumuz için mutluyuz'' şeklinde konuştu. Terim, finalde rakiplerinin kim olacağının kendilerini ilgilendirmediğini kaydederek, ''Finale biz çıkalım da öbür taraftan kim çıkarsa çıksın önemli değil. Sakatların cezalıların arkasına sığınamayız. Finale biz bu ekiple çıkalım her türlü zorluğu da aşarız. Dünyaya kendimizi öyle bir hatırlattık ki, 40 senedir futbolun içindeki bir insan olarak buna şans diyenlere şaşıyorum. Şans, mücadele edenin, oynayanın yanındadır. Geldiğimiz nokta çok önemli ama geçtiğimiz yol bugünü daha anlamlı hale getiriyor. Yıllar sonra bile 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası denince Türkiye ilk akla gelen takım olacaktır'' ifadelerini kullandı. Bu arada milli takım kafilesi, TSİ 12.00'de uçakla Viyana'dan Basel'e gelerek kamp yaptığı otelde bir süre dinlendi. Milliler daha sonra maçın yapılacağı St. Jacob Park Stadı'nda ilk 15 dakikası basına açık bir antrenman yaptı. Çalışmanın ardından A Milli Takım, Almanya ile yapacağı maç için kampa girdi. 'Türkler güçlendi' A Milli Takım'ın bugün EURO 2008 yarı finalinde karşılaşacağı Almanya'nın teknik direktörü Joachim Löw heyecanlı bir maç beklediğini söyledi. Millilerin mücadele gücüne dikkat çeken Löw, "Türk futbolu son yıllarda çok gelişti" dedi. Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Türkiye'nin 15 yıl önce maçların seyrini değiştirebilecek güce sahip olmadığını, şimdi ise farklı bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Löw, Basel kentinde düzenlenen basın toplantısında, Türk oyuncuların mücadele ruhundan takdirle söz ederek, ''Türkler 15 yıl önce maçların seyrini değiştirebilecek güçte değildiler. Bu yeni bir durum'' dedi. Alman Milli Takımı'nda sakat oyuncunun bulunmadığını belirten Löw, ''Heyecanlı ve yoğun tempolu bir maç olmasını bekliyorum'' diye konuştu. Löw, Türk Milli Takımı'nın moral gücünün yüksek olduğunu vurgulayarak, ''Türkler hırslı ama biz de bu maça hazırız. Ben Türkiye'de çalışırken Türk futbolu bu kadar güçlü değildi. Şimdi teknik olarak birkaç yılda çok geliştiler. Bunu da grupta ve çeyrek final maçlarını kazanarak gösterdiler'' ifadelerini kullandı. Bu arada, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de karşılaşmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile izleyeceği bildirildi. Öte yandan, dünyaca ünlü İspanyol şarkıcı Enrique Iglesias, Türkiye-Almanya yarı final maçıyla ilgili olarak, ''Şans Türklerden yana'' dedi. Iglesias, Alman Bild gazetesinin internet sayfasına yaptığı açıklamada, Almanya'nın turnuvalarda istikrarlı olduğunu savunarak, ''Özellikle baskı altında oldukları zaman iyiler. Şimdi de favoriler. Ancak önceden hiçbir şey bilinmez. Son maçlar şunu gösterdi: Şans Türklerden yana'' yorumunu yaptı. |
| |
25-06-2008, 16:17
|
#7 | | Moderator
Spor Toto derecesi: | [quote=Alligator;34713]YARI FİNALE İSVİÇRELİ HAKEM
Çarşamba günü Almanya ile oynanacak yarı final maçında ise Türkiye'yi ayrı bir şok bekliyor. Çünkü maçı gruptaki rakibimiz ev sahibi İsviçre vatandaşı Massimo Busacca yönetecek. Türkiye'nin futbol konusunda uzun süredir gerilim yaşadığı bir ülkeden hakemin böyle kritik bir maçta görevlendirilmesi gözleri UEFA'ya çevirdi. Busacca, 4 Mart'taki Sevilla- Fenerbahçe maçını da yönetmişti. Busacca'nın uzatmaları eksik oynatması başta olmak üzere birçok kararı eleştirilmişti.,
öyle veya böyle ama bu hakemin yönettiği hiç bir maçı biz kaybetmemişiz
almanlar ise kazanamamışlar
ya yenilmişler ya berabere kalmışlar
dilerim yine bize uğurlu almanlara uğursuz gelir |
| |
25-06-2008, 23:26
|
#8 | | Anadolu KARTALI
Spor Toto derecesi: | Gökhan Zan: Fatih hoca soyunma odasında veda konuşması yaptı |
| | |
Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir) | | | | Konu Araçları | | | | Mod Seç | Linear Mode |
Gönderme Kuralları
| You may not post new threads You may not post replies You may not post attachments You may not edit your posts HTML kodu Kapalı | | | Saat 20:27. |