| 3 Çocuk Çağrısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Uşak’ta 8 Mart Kadınlar Günü konulu bir toplantıda kadınlara “en az 3 çocuk doğurunö şeklindeki tavsiyesi, muhalefet partilerine mensup kadın milletvekillerinin tepkisine yol açtı. Erdoğan’ın sözlerini “talihsiz" olarak değerlendiren kadın milletvekilleri, Başbakan’ın önce eğitim, sağlık ve istihdam sorununu çözmesi ondan sonra kadınlara tavsiyede bulunması gerektiğini söylediler. CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ise “müjde bir Erbakan’ımız daha oldu" dedi.
Başbakan Erdoğan’ın Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara en az 3 çocuk doğurmalarını tavsiye etmesi, muhalefet partilerine mensup kadın milletvekillerinin tepkisine neden oldu. ANKA’ya konuşan kadın milletvekilleri Erdoğan’ın sözlerini şöyle değerlendirdi:
CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok : Başbakan giderek Erbakanlaşıyor. Tamam kadınlar en az 3 tane doğursun ama Başbakan önce şu soruya cevap versin, bu çocuklara anne babaları nasıl aş, iş verecek, nasıl gelecek sağlayacak. Başbakan’ın ‘en az 3 tane doğurun’ derken bu sorunun da yanıtını vermesi lazım. Adaletli bir gelir dağılımını sağlayabilirseniz, işsizlik sorununu, eğitim ve sağlık sorunlarını çözebilirseniz, genç nüfus önemli. Ama bu sorunları çözemediğiniz durumda, aileler dünyaya getirdikleri çocukları cami avlusuna, karakol önüne bırakmak durumunda kalır. Başbakan bıraksın, aileler kaç çocuk dünyaya getireceklerine kendileri karar versin, başbakan da eğitim, sağlık ve istihdam sorunlarını nasıl çözeceğini düşünsün. Bu sözler karşısında ben sadece müjde bir Erbakan’ımız daha oldu diyebiliyorum.
Kaynak :milliyet |