| Fatih terim Genco baranın beğendiğim bir yazısını sizinle paylaşmak istedim :
ALINTIDIR
Milli takım teknik direktörümüz Fatih Terim'in bazı kararlarına ve açıklamalarına anlam veremiyorum. Dünde Fatih hocanın aldığı bir kararı anlayamadığım gibi açıklamasını bize yapılan bir saygısızlık olarak gördüm. Kimse beni yanlış anlamasın, Fatih hoca düşmanlığı yok bende fakat vatandaşı olduğum ülkenin milli takımında neler oluyor bilmek ve sorgulamak benim hakkımdır ve ben bu hakkımı kullanıyorum.
Öncelikle Fatih Terim'in basın mensuplarıyla çok ciddi bir sorunu var. Türkiye'de yaptığı son basın toplantısını televizyondan izledim ve 4 koltuktan 1'inin boş olduğunu gördüm. Milli takım teknik direktörü son kez Türkiye'de basın toplantısı yapıyor ve salonun yarısından fazlası boş. Gelenlerin sorduğu sorular Fatih hocayı kızdırmamak için özenle seçildiği belli. 45 dakika süren basın toplantsını soluksuz izledim ve duyduklarına inanamadım. Fatih Terim'e ne soru sorulsa Fatih hoca alakasız cevaplar veriyor. Hep kendini övmeye çalışan, yaptıklarının doğruluğunu anlatmaya çalışan bir tavır içerisinde. Çok açık bir şekilde Fatih hocanın kendine güveninin kalmadığını gösteren hareketler bunlar. Halbuki milli takımımızı ilk kez Avrupa Şampiyonasına götüren, Galatasaray'ı UEFA Kupası şampiyonu yapan efsane teknik adamın bunlara ihtiyacı yok. Ama basınla arasını iyi tutmamasından dolayı(bunda tek suçlu Fatih hoca) artık sakinliğini kaybetmiş, kendisine yöneltilen eleştirileri hazmedemiyen ve aşırı cevaplar veren, devamlı insanlarla kavga halinde olan bir kişiliğe büründü.
Fatih hoca 23 kişilik kadrosunu açıkladı ve Yıldıray Baştürk'ü milli takıma almadı. Yıldıray, 2002 Dünya Kupası'nın en önemli oyuncularından biriydi. Şampiyonlar Ligi finali oynamış bir tecrübe ve Milli Takım kadrosunun Nihat'la beraber dünya çapında en çok tanınan oyuncusu. Onun yokluğu sadece Türkiye'de değil, Almanya'da da büyük bir şok olacak. Alman basınında büyük bir yer bulacak. Peki Fatih hocanın Yıldıray'ı kadroya almama sebebine ne diyorsunuz? "Yıldıray gibi bir oyuncuya sistemimde yer bulamadım, onun gibi birini yedek bırakmak doğru olmaz o yüzden geri yolladık". Yıldızlarla dolu Fransa, İtalya, Almanya teknik direktörü ne yapsın o zaman? Düşünsenize Domenech bir açıklama yapacak; "Henry müthiş bir oyuncu ama ben Benzema ve Anelka'yı oynatacağım. Henry'yi yedekte bekletmekte olmaz o yüzden bu oyuncuyu kadrodan çıkardım".
Biz futbolu hiç mi anlamıyoruz? Fatih hoca oyun sisteminde Yıldıray'dan önce Arda ve Emre'yi düşünebilir. Bu onun seçimi ve buna kimse birşey diyemez, kimsenin haddi değil ama farz edelim ki bu oyunculardan biri sakatlandı ya da çok formsuzlaştı. Onun yerine en iyi oyuncuyu oynatmak istersiniz ama Fatih hoca, Yıldıray'ı çok çok iyi olduğu için yedekte oturtulmayacağına karar verip kadrodan yolluyor. Yani yedek kalmayı hak eden Yıldıray'dan daha kötü olan bir oyuncu bir sorun olması halinde oyuna girecek. Ben böylesine laubali, insanlarla bu kadar dalga geçen bir açıklama duymadım.
Ben kadroya alınan alınmayan oyuncuların derdinde değilim. Koskoca Fatih Terim'i bu konuda kimse kolay kolay eleştiremez. Çünkü bunu en iyi bilen insanlardan biri Fatih Terim'dir fakat benim derdim Fatih hocanın yaptığı hiçbirşeyi açıklamaması, açıklasa da bizleri tatminden çok uzak bırakan garip açıklamalarla olmasıdır. Bu milli takım Fatih Terim'in milli takımı değil. Bizlerin, hepimizin milli takımıdır. Bizler ay yıldıza olan bağlılığımızdan dolayı karşılıksız, koşulsuz bu takımı seviyoruz ve alacağı başarılı sonuçlar bizleri herkesten çok sevindirecektir. Bu takımı çalıştıran kim olursa olsun bizlere karşı sorumluluğu vardır ve bu sorumluluklarını yerine getirmelidir. Bu sorumlulukların ilki de alınan kararların, yapılan işlerin bizlere düzgün bir biçimde açıklanmasıdır.
Şimdi soruyorum sizlere, Emre ya da Arda turnuvada sakatlansa, Yıldıray'ın böylesine ucuz bir sebepten dolayı kadroda olmadığı için yer yerinden oynamaz mı?
__________________  |