ÇAKIR’DAN ZEYTİN DALI
Balıkesirspor prof.Şube sorumlusu Zafer Çakır, Karesi TV’de yayınlanan Tribün adlı spor programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Bir taraftar gurubu ile yaşanan gerginliğin yanlış anlaşılmaktan kaynaklandığını söyleyen Çakır “ Bizim Balıkesirspor’a destek olan, kalbi Balıkesirspor için atan hiç kimseyle bir sorunumuz olmaz. Taraftar desteğinin ne anlama geldiğini de iyi biliyoruz. Ancak ben takımla birlikte stada erken geldiğim ve her şeyle daha önce muhatap olduğum için biraz ön plana çıkmış gibi görülüyorum. Dolayısıyla yanlış anlaşılmalar da oluyor. Ama Aliağa maçını gerekirse açık tribünde taraftarlarımızın arasında izlerim. Onlara çiçek atarım. Hatta tüm yönetim kurulu olarak tribünlere gideriz. Başarı için yönetim,futbolcu ve taraftar tek vücut olmalı.Bunun bilincindeyiz “ dedi.Yönetim içinde çatlak var sözlerini de anlamsız bulan Çakır “ Biz bir aileyiz. Herkesin aynı şelilde düşünmesi mümkün değil. Tabi ki tartışmalar, fikir ayrılıkları olabilir. Ama amacımız Balıkesirspor’un geleceği. Bunun için kavga veriyoruz. İnsan yeri geliyor ailesi ve çocukları ile bile kavga ediyor. Bunları büyütmemek lazım “ dedi.Transferin bitmesine daha iki gün olduğunu ve bazı gelişmelerin olabileceğini belirten Çakır “ bu iki gün içinde birileri gidebilir, birileri gelebilir. Bu mümkün. Ama ben Balıkesirspor’da oynamak istiyorum diyen birini asla göndermeyiz. Ama gitmek isteyeni de engellemeyiz “ dedi.Çakır, Başkanlığını yaptığı Balıkesir Belediyespor’un bundan böyle yarışmacı değil, yetiştirici takım olarak Balıkesirspor’a yeni yetenekler kazandırma yolunda çalışacağını vurguladı.

Balıkesirspor basın sözcüsü Yusuf Hocaoğlu, Tribün programındaki açıklamalarında. Balıkesirspor’un ağırlığını hissettirdiğini söyledi. Hocaoğlu “ Geçen hafta Akhisar Başkanı ile konuştum. Balıkesirspor ve Denizli Belediyespor’un lige çıkmasını kesin olarak kabullenmişler. İnşallah biz de üçüncü oluruz diyorlar. Herkes de inansın .Balkes bu sezon 2. lige çıkacak “ diye konuştu.Balıkesirspor’da gerek futbolcular ve gerekse yönetim arasında asla çatlak olmadığının altını çizen Hocaoğlu “ Bu dedikodudan ibaret. Son derece uyumlu bir şekilde çalışıyoruz.her kararı da yönetim kurulunda oy çokluğu ile alıyoruz. Futbol takımımız da kolej gibi. Her şey yolunda, kimse merak etmesin “ dedi.Herkesin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirten Hocaoğlu “ Özellikle işadamlarımız bize destek olsun. Bize inansın. Bu takım bu kentin katkılarıyla layık olduğu liğe çıkacak. Burası kişisel tatmin ve egoları sergileme yeri değil. Biz işimizi doğru dürüst yapmaya gayret ediyoruz. Tek amacımız Balkesin eski günlerine dönmesi “ dedi.