| Ermenistan ile oynadığı kritik maçı 2-0’la kazanan Milli Takımımızın ilk yarı oynadığı futbolun kimseyi tatmin etmediği kanısındayım. En azından ben kesinlikle tatmin olmadım. Mevlüt’ün girdiği 2 net pozisyon var 2’si de rakip takımın hatasından kaynaklandı. Tabi ki futbol hatalar oyunu ancak pozisyona sadece rakibinizin yaptığı hatalarla girebiliyorsanız bu bir sorunun göstergesidir. Nitekim ikinci yarıda oyuna giren Kazım’ın çabası ile gelen ilk gol sonrasında her şey çok daha kolay oldu Ay-yıldızlılarımız için. Pozisyon sayımız arttığı gibi Ermenistan da katı savunmasını bir kenara bırakmak zorunda kaldı. Sonunda Semih’in bulduğu 2. golle maç koptu. Sonrasında Ayhan’ın çok müsait pozisyonda arkadaşlarıyla paylaşmayıp kaleye vurduğu top kaleciden dönünce maç 2-0 sona erdi ve sizlere tavsiye ettiğim gibi ‘ALT’ biten bir maç izlemiş olduk.
Öyle ya da böyle kötü oynadığı bir maçı dahi kazanabilecek bir takım olmuş durumda Türkiye şu anda ve bu da futbol adına son derece önemli. Neticede her maçta iyi oynayamazsınız.
Konuk ekip ise ilk maçta zayıf rakibi Estonya’yı 3-2 ile geçmeyi başardı. Çok da abartılacak bir performans sergilemediler. Sadece maçı kazandılar ve turnuvaya iyi başladılar. Ancak onlar da bu grubun iki favorisi olduğunun bilincindeler. Bu favorilerden biri de kırmızı-beyazlılarımız. Bu nedenle konuk ekibin biraz daha savunmasına ağırlık vereceğini düşünüyorum. Fakat bu durumun neticeyi değiştirme ihtimali çok düşük.
Kendi sahamızda çıkacağımız bu müsabakada Belçika’yı rahatlıkla geçebileceğimizi düşünüyorum